لندن: انگلیس روز چهارشنبه (15 ژوئن) به برنامه خود برای اخراج پناهجویان به رواندا ادامه داد، علیرغم مداخله در آخرین لحظه توسط قضات اروپایی که اولین پرواز را دقایقی قبل از پرواز متوقف کرد.
دولت مجبور شده بود با یک سری چالشهای حقوقی در دادگاههای لندن مبارزه کند و معتقد بود که آماده است سهشنبه شب قبل از ورود دادگاه اروپایی حقوق بشر (ECHO) تعدادی مهاجر را در یک هواپیمای چارتر به رواندا اخراج کند.
سازمان های خیریه، مخالفان سیاسی و رهبران مذهبی دولت را به نبرد “غیرانسانی” علیه پناهجویان متهم کرده اند. دولت استدلال می کند که این سیاست مدل کسب و کار شبکه های قاچاق انسان را در هم خواهد شکست.
ترز کافی، وزیر کار و بازنشستگی، به تلویزیون بیبیسی گفت که دولت از مداخله غافلگیر شده بود اما از قبل برای پرواز بعدی آماده میشد.
او گفت: “ما هنوز باید آشکارا از این حکم عبور کنیم، مراحل قانونی بعدی را تصمیم گیری کنیم، اما همچنین پرواز بعدی را آماده کنیم.”
تنها افرادی که واقعاً از این کار سود میبرند، قاچاقچیانی هستند که صادقانه بگویم، وقتی قایقها را بیرون میبرند، واقعاً برایشان مهم نیست که مردم زنده باشند یا بمیرند.»
بریتانیا در ماه آوریل با رواندا قراردادی برای فرستادن دهها هزار پناهجو به این کشور آفریقای شرقی منعقد کرد که به گفته آن تلاشی برای متوقف کردن جریان مهاجرانی است که از فرانسه به سراسر کانال انگلیسی سفر میکنند.
رئیس پناهندگان سازمان ملل این سیاست را “فاجعه بار” خوانده است، کل رهبری کلیسای انگلیس آن را غیراخلاقی محکوم کرده است و گزارش های رسانه ها می گویند شاهزاده چارلز، وارث تاج و تخت، به طور خصوصی این طرح را “هولناک” توصیف کرده است. .
بوریس جانسون، نخستوزیر بریتانیا گفت که بریتانیا منصرف نخواهد شد و این موضوع درخواستهای برخی از قانونگذاران محافظهکار را برای خروج کامل بریتانیا از کنوانسیون اروپایی حقوق بشر افزایش داده است.
جانسون روز سهشنبه گفت: “آیا لازم است برخی از قوانین را تغییر دهیم تا به ما کمک کنند؟ ممکن است این اتفاق بیفتد و همه این گزینهها دائما در حال بررسی هستند.”
کافی گفت که از هیچ طرحی برای بریتانیا برای تغییر روابط خود با دادگاه اروپا که بخشی از 46 کشور شورای اروپا است، آگاه نیست.
حکم ECHO که مربوط به یکی از این افراد عراقی است که قرار بود در اولین پرواز رواندا حضور داشته باشد، گفته است که نباید تا پس از برگزاری دادگاه کامل در لندن برای تصمیمگیری درباره قانونی بودن این طرح، اخراج شود. . این قرار است ماه آینده انجام شود.
مؤسسه خیریه Care4Calais، که چالش های قانونی را از جانب برخی از مهاجران راه اندازی کرد، گفت که هفت مردی که قرار بود در پرواز باشند، چهار نفر توسط دادگاه های بریتانیا و سه نفر توسط ECHO اخراج آنها مسدود شد.
بریتانیا می گوید معامله 120 میلیون پوندی (148 میلیون دلار آمریکا) با رواندا، مدل کسب و کار شبکه های قاچاق انسان را در هم خواهد شکست و همچنین جریان سفرهای خطرناک بین کانالی را متوقف خواهد کرد. سال گذشته بیش از 28500 نفر با قایق های کوچک وارد بریتانیا شدند و تنها در روز سه شنبه حدود 444 نفر شناسایی شدند.
دولت رواندا گفت که کاملاً به این طرح متعهد است.
یولانده ماکولو، سخنگوی دولت، گفت: رواندا آماده پذیرایی از مهاجران به محض ورود است و به آنها امنیت و فرصتی در کشورمان ارائه می دهد.